Diner

Truffel risotto met spinazie

2 personen

35 minuten

Diner

Bereiding

  1. Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook;

  2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn;

  3. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 1 min;

  4. Voeg de knoflook, de helft van de tapenade en paddenstoelenmix toe en bak 2 min; 

  5. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn; 

  6. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

  7. Kook de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze;

  8. Schep de spinazie voorzichtig door de risotto tot de blaadjes zijn geslonken;

  9. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter en tapenade toe;

  10. Bestrooi met de kaasflakes en breng op smaak met peper;

  11. Verdeel de risotto over diepe borden en leg het ei erop.

Ingrediënten

  • 600 ml water

  • 1 paddenstoelenbouillontablet

  • 2 sjalotten

  • 1 teen knoflook

  • 50 g ongezouten roomboter

  • 40 g truffel-paddenstoelentapenade

  • 200 g paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook (schaal)

  • 150 g risottorijst

  • 2 eieren

  • 200 g spinazie

  • 45 g Parmezaanse-kaasflakes (bakje 90 g)

Bron: Allerhande