Diner
Truffel risotto met spinazie
2 personen
35 minuten
Diner
Bereiding
-
Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook;
-
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn;
-
Verhit â…” van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 1 min;
-
Voeg de knoflook, de helft van de tapenade en paddenstoelenmix toe en bak 2 min;
-
Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn;
-
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
-
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze;
-
Schep de spinazie voorzichtig door de risotto tot de blaadjes zijn geslonken;
-
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter en tapenade toe;
-
Bestrooi met de kaasflakes en breng op smaak met peper;
-
Verdeel de risotto over diepe borden en leg het ei erop.
Ingrediënten
-
600 ml water
-
1 paddenstoelenbouillontablet
-
2 sjalotten
-
1 teen knoflook
-
50 g ongezouten roomboter
-
40 g truffel-paddenstoelentapenade
-
200 g paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook (schaal)
-
150 g risottorijst
-
2 eieren
-
200 g spinazie
-
45 g Parmezaanse-kaasflakes (bakje 90 g)
Bron: Allerhande