Diner
Penne met groente, paddenstoelen en noten
2 personen
15 - 30 minuten
Diner
Bereiding
-
Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing;
-
Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht;
-
Maak eventueel de groente schoon;
-
Snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes;
-
Snijd het bosuitje in smalle ringen;
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken;
-
Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten;
-
Bak de paddenstoelen kort mee;
-
Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen;
-
Roer er de ringetjes bosui door;
-
Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten erover.
Ingrediënten
-
150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta
-
50 gram walnoten
-
400 gram roerbakgroente of
-
1 aubergine, 1 courgette en 1 rode paprika
-
1 bosuitje
-
100 gram champignons
-
100 gram shiitake
-
1 eetlepel olie
-
½ blik tomatenblokjes zonder zout
-
Provençaalse kruiden
Bron: voedingscentrum