top of page

Diner

Penne met groente, paddenstoelen en noten

2 personen

15 - 30 minuten

Diner

Penne pasta

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing;

  2. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht;

  3. Maak eventueel de groente schoon;

  4. Snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes;

  5. Snijd het bosuitje in smalle ringen;

  6. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken;

  7. Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten;

  8. Bak de paddenstoelen kort mee;

  9. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen;

  10. Roer er de ringetjes bosui door;

  11. Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten erover.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta

  • 50 gram walnoten

  • 400 gram roerbakgroente of

  • 1 aubergine, 1 courgette en 1 rode paprika

  • 1 bosuitje

  • 100 gram champignons

  • 100 gram shiitake

  • 1 eetlepel olie

  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout

  • Provençaalse kruiden

Bron: voedingscentrum

bottom of page