top of page

Diner

Mexicaanse limoenkip met koriander

2 personen

40 minuten

Diner

Mexicaanse kip.jpg

Bereiding

  1. Meng 2 el olijfolie met de korianderzaadjes, de knoflook, limoenrasp, paprikapoeder en suiker;

  2. Snij de helft van de koriander fijn en doe dit er ook door;

  3. Leg de kipfilets in een ovenschaal en schenk de zojuist gemaakte marinade eroverheen;

  4. Knijp er nog wat extra limoensap overheen;

  5. Dek de schaal af en laat minimaal 30 minuten marineren;

  6. Snij de gemarineerde kipfilet in blokjes;

  7. Verhit een wok met wat olie en bak hier de kipdij gaar en goudbruin;

  8. Serveer de kip in een schaal met de rest van de verse koriander en de fijn gesneden rode pepers eroverheen; 

  9. Voor decoratie: leg er nog wat limoenpartjes bij; 

 

Lekker met een frisse salade

​

Ingrediënten

  • 2 kipdijfilets, in grove stukken

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl geplette korianderzaadjes

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 1 bosje verse koriander

  • 1 tl limoenrasp

  • 1/2 tl paprikapoeder

  • 1/2 tl lichtbruine basterdsuiker

  • 1 limoen

  • 2 rode pepers zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden

Bron: miljuschka.nl

bottom of page