Diner
Mexicaanse limoenkip met koriander
2 personen
40 minuten
Diner
Bereiding
-
Meng 2 el olijfolie met de korianderzaadjes, de knoflook, limoenrasp, paprikapoeder en suiker;
-
Snij de helft van de koriander fijn en doe dit er ook door;
-
Leg de kipfilets in een ovenschaal en schenk de zojuist gemaakte marinade eroverheen;
-
Knijp er nog wat extra limoensap overheen;
-
Dek de schaal af en laat minimaal 30 minuten marineren;
-
Snij de gemarineerde kipfilet in blokjes;
-
Verhit een wok met wat olie en bak hier de kipdij gaar en goudbruin;
-
Serveer de kip in een schaal met de rest van de verse koriander en de fijn gesneden rode pepers eroverheen;
-
Voor decoratie: leg er nog wat limoenpartjes bij;
Lekker met een frisse salade
​
Ingrediënten
-
2 kipdijfilets, in grove stukken
-
2 el olijfolie
-
1 tl geplette korianderzaadjes
-
2 tenen knoflook, geperst
-
1 bosje verse koriander
-
1 tl limoenrasp
-
1/2 tl paprikapoeder
-
1/2 tl lichtbruine basterdsuiker
-
1 limoen
-
2 rode pepers zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
Bron: miljuschka.nl