top of page

Salades en soepen

Lentesalade met aardbei

en feta

4 personen

15 - 30 minuten

Salade / lunch

Bereiding

  1. Maak de vinaigrette als volgt: roer in een kommetje de azijn, mosterd, zout, peper en ui goed door elkaar. Giet de olie er langzaam al roerend doorheen;

  2. Voor de salade: Kook de edamame volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water om af te laten koelen;

  3. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpannetje in 3 tot 5 minuten goudbruin;

  4. Mix in een grote slakom de sla, kruiden, feta, aardbeien en amandelen;

  5. Roer de edamame er samen met de vinaigrette doorheen.

    Snelle tip:  Maak je salade nog voedzamer met 150 gram gegrilde of gerookte kipfilet.

aarbei_salade.jpg

Ingrediënten

Benodigdheden Vinaigrette

  • 3el Sherry- of wittewijnazijn

  • 1 tl fijngehakte lente-ui

  • ½ tl Dijon mosterd

  • ¼ tl Zout

  • Mespuntje gemalen zwarte peper

  • 160 ml extra vergine olijfolie

 

Salade

  • 155g sojaboontjes (edamame)

  • 17,5 g amandelschaafsel

  • 180 Kropsla of andere soorten bladsla

  • 10 gehakte verse kruiden, zoals bieslook, kervel en munt

  • 60 g verkruimelde feta

  • 60g aardbeien in plakjes

Bron: hardlooprecepten

bottom of page