Salades en soepen
Lentesalade met aardbei
en feta
4 personen
15 - 30 minuten
Salade / lunch
Bereiding
-
Maak de vinaigrette als volgt: roer in een kommetje de azijn, mosterd, zout, peper en ui goed door elkaar. Giet de olie er langzaam al roerend doorheen;
-
Voor de salade: Kook de edamame volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water om af te laten koelen;
-
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpannetje in 3 tot 5 minuten goudbruin;
-
Mix in een grote slakom de sla, kruiden, feta, aardbeien en amandelen;
-
Roer de edamame er samen met de vinaigrette doorheen.
Snelle tip: Maak je salade nog voedzamer met 150 gram gegrilde of gerookte kipfilet.
Ingrediënten
Benodigdheden Vinaigrette
-
3el Sherry- of wittewijnazijn
-
1 tl fijngehakte lente-ui
-
½ tl Dijon mosterd
-
¼ tl Zout
-
Mespuntje gemalen zwarte peper
-
160 ml extra vergine olijfolie
Salade
-
155g sojaboontjes (edamame)
-
17,5 g amandelschaafsel
-
180 Kropsla of andere soorten bladsla
-
10 gehakte verse kruiden, zoals bieslook, kervel en munt
-
60 g verkruimelde feta
-
60g aardbeien in plakjes
Bron: hardlooprecepten