top of page

Bakken

(Spelt)cake met peer en noten

8 personen

50 minuten incl. oven

Bakken

Speltcake.jpg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.;

  2. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker en vanillesuiker in ca. 4 min. romig;

  3. Klop er een voor een de eieren en ten slotte de melk door. Voeg het meel in 2 porties toe en klop tot een glad beslag;

  4. Schep het beslag in de vorm en strijk glad; 

  5. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes. Druk de partjes schuin in het beslag. Bestrooi met de noten;

  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar; tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt;

  7. Verwarm in een pannetje de honing en bestrijk er met een kwastje de cake mee voor een mooie glans. Laat de cake in de vorm afkoelen.

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten roomboter

  • 100 g suiker

  • 8 g vanillesuiker

  • 2 eieren

  • 2 el melk

  • 125 g biologisch speltmeel (of zelfrijzend bakmeel)

  • 1 handpeer (bijv. conference)

  • 50 g ongezouten notenmelange

  • 3 el honing

​

Benodigdheden - cakevorm

Bron: Jumbo

bottom of page