Bakken
(Spelt)cake met peer en noten
8 personen
50 minuten incl. oven
Bakken
Bereiding
-
Verwarm de oven voor tot 180 °C.;
-
Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker en vanillesuiker in ca. 4 min. romig;
-
Klop er een voor een de eieren en ten slotte de melk door. Voeg het meel in 2 porties toe en klop tot een glad beslag;
-
Schep het beslag in de vorm en strijk glad;
-
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes. Druk de partjes schuin in het beslag. Bestrooi met de noten;
-
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar; tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt;
-
Verwarm in een pannetje de honing en bestrijk er met een kwastje de cake mee voor een mooie glans. Laat de cake in de vorm afkoelen.
Ingrediënten
-
100 g ongezouten roomboter
-
100 g suiker
-
8 g vanillesuiker
-
2 eieren
-
2 el melk
-
125 g biologisch speltmeel (of zelfrijzend bakmeel)
-
1 handpeer (bijv. conference)
-
50 g ongezouten notenmelange
-
3 el honing
​
Benodigdheden - cakevorm
Bron: Jumbo