Salades en soep

Doperwten - koriandersoep

4 personen

15 - 30 minuten

Soep

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur;

  2. Voeg de ui, knoflook en peper toe en leg de deksel op de pan. Laat 5 minuten fruiten;

  3. Voeg de doperwtjes toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan doorsudderen;

  4. Doe de bouillon en koriander erbij en laat de soep even inkoken. Voeg hierna (optioneel) de suiker toe en mix alles met een staafmixer tot een gladde massa;

  5. Verdeel de soep over de kommen, voeg naar smaak peper en zout toe en maak af met nog wat blaadjes koriander.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 groen pepertje, zonder zaadlijst en gesneden

  • 1 kilo doperwtjes, uit het vriesvak

  • 30 g verse koriander, gehakt

  • 800-900 ml groente- of kippenbouillon (net van de kook af)

  • mespuntje suiker (kun je ook achterwege laten)

  • versgemalen peper en zeezout