Lunch
Poké bowl
1 persoon
20 - 30 minuten
Lunch / salade
Bereiding
-
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Indien nodig, was je de rijst voor het koken;
-
Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm;
-
Bereid de marinade (zie marinade na punt 11);
-
Voeg de gesneden zalm toe aan de marinade;
-
Roer goed door zodat de marinade kan intrekken;
-
Zet de marinade circa 10 minuten in de koelkast;
-
Snijd de komkommer en avocado in blokjes van 1 x 1 cm.
-
Haal de marinade uit de koelkast;
-
Doe de rijst in een kom en leg de gemarineerde zalmblokjes in het midden. Leg de avocado en komkommer rondom de vis;
-
Bestrooi het gerecht met enkele sesamzaadjes;
-
Serveer met een bakje sojasaus en sriracha.
​
Marinade
-
Doe de sojasaus, sesamolie, water en honing in een kom. Meng goed met een kleine garde;
-
Snijd de lente-ui wat fijner en voeg dit toe aan de kom;
-
Strooi ten slotte de sesamzaadjes over het mengsel. Even goed roeren en de marinade is klaar voor gebruik!
​
Ingrediënten
-
125 g sushirijst
-
12 5 g zalm van sushikwaliteit
-
80 g komkommer
-
½ eetrijpe avocado
-
½ el zwarte/witte sesamzaadjes
​
Marinade: Classic Shoyu
-
2 el sojasaus
-
1 el sesamolie
-
1 el water
-
1 tl honing
-
1 el lente-ui, in ringen
-
1 tl zwarte/witte sesamzaadjes