top of page

Lunch

Poké bowl

1 persoon

20 - 30 minuten

Lunch / salade

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Indien nodig, was je de rijst voor het koken; 

  2. Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm;

  3. Bereid de marinade (zie marinade na punt 11);

  4. Voeg de gesneden zalm toe aan de marinade;

  5. Roer goed door zodat de marinade kan intrekken;

  6. Zet de marinade circa 10 minuten in de koelkast;

  7. Snijd de komkommer en avocado in blokjes van 1 x 1 cm.

  8. Haal de marinade uit de koelkast;

  9. Doe de rijst in een kom en leg de gemarineerde zalmblokjes in het midden. Leg de avocado en komkommer rondom de vis;

  10. Bestrooi het gerecht met enkele sesamzaadjes;

  11. Serveer met een bakje sojasaus en sriracha.

​

Marinade

  1. Doe de sojasaus, sesamolie, water en honing in een kom. Meng goed met een kleine garde; 

  2. Snijd de lente-ui wat fijner en voeg dit toe aan de kom;

  3. Strooi ten slotte de sesamzaadjes over het mengsel. Even goed roeren en de marinade is klaar voor gebruik!

​

Hawaiian Poke Bowls

Ingrediënten

  • 125 g sushirijst

  • 12 5 g zalm van sushikwaliteit

  • 80 g komkommer

  • ½ eetrijpe avocado

  • ½ el zwarte/witte sesamzaadjes

​

Marinade: Classic Shoyu

  • 2 el sojasaus

  • 1 el sesamolie

  • 1 el water

  • 1 tl honing 

  • 1 el lente-ui, in ringen

  • 1 tl zwarte/witte sesamzaadjes

bottom of page