Diner

Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

4 personen

45 minuten incl. oven

Diner

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.;

  2. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat;

  3. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel; 

  4. Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het flammkuchendeeg;

  5. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het flammkuchendeeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

Ingrediënten

  • 270 g vers flammkuchendeeg

  • 125 g mascarpone

  • 70 g muhammara

  • 300 g zoete aardappelen

  • 2 el milde olijfolie

  • 300 g rauwe rode bieten

  • 100 g AH Biologisch feta

  • 15 g verse platte peterselie

Bron: Allerhande

Contact

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

Korte Schaft 10

3991 AT Houten

Heb jij een leuke tip om deze periode te overbruggen?

Mail deze dan naar info@railsport.nl en win extra punten wanneer 'jouw' inzending door ons gepubliceerd wordt!

  • Facebook Railsport Nederland
  • Instagram Railsport Nederland
  • Twitter Railsport Nederland
  • Vimeo Railsport Nederland