Diner
Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta
4 personen
45 minuten incl. oven
Diner
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.;
-
Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat;
-
Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel;
-
Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het flammkuchendeeg;
-
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het flammkuchendeeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.
Ingrediënten
-
270 g vers flammkuchendeeg
-
125 g mascarpone
-
70 g muhammara
-
300 g zoete aardappelen
-
2 el milde olijfolie
-
300 g rauwe rode bieten
-
100 g AH Biologisch feta
-
15 g verse platte peterselie
Bron: Allerhande