Bakken
New York cheesecake
8 personen
70 minuten incl. oven
Bakken
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 170 °C en zet onderin de oven een ovenschaal gevuld met water. Bekleed de twee springvormen met bakpapier;
-
Maal de volkorenbiscuits fijn (in een keukenmachine of hakmolen) en smelt de boter (au bain marie of op lage temperatuur in de magnetron);
-
Meng de gemalen biscuits met het amandelmeel en de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de met bakpapier beklede springvormen en druk goed aan;
-
Rasp de limoen. Je hebt de helft van de rasp nodig voor de vulling, de andere helft voor de garnering. Pers één helft van de limoen uit, dit sap gaat ook in de vulling;
-
Roer de roomkaas glad met een spatel en meng de kristalsuiker door de gladde roomkaas. Klop met de hand (met een garde) de eieren, slagroom, zure room, limoensap, limoenrasp en vanille-extract door de roomkaas. Stort dit mengsel op de koekbodem;
-
Bak de cheesecake 50 tot 55 minuten op 170 °C in de oven (laat de ovenschaal met water onderin de oven staan);
-
Laat de taart vervolgens op het aanrecht afkoelen en zet deze daarna minstens 3 uur in de koelkast;
-
Rasp de witte chocolade. Los de taart uit de vorm en garneer met de geraspte chocolade, verse frambozen en (de overgebleven) limoenrasp.
Ingrediënten
-
75 g volkorenbiscuits
-
40 g ongezouten boter
-
30 g amandelmeel
-
1 limoen
-
300 g roomkaas, op kamertemperatuur
-
100 g kristalsuiker
-
2 eieren
-
25 ml slagroom
-
1 el zure room
-
1 tl vanille-extract
-
1 doosje (ca. 150 g) verse frambozen
-
100 g witte chocolade
​
Benodigdheden:
-
Ovenschaal met water
-
2 springvormen ∅ 10 cm
-
Bakpapier
Bron: miljuschka.nl