Bakken
Carrot cake
12 personen
90 minuten incl. oven
Bakken

Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden;
-
Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille extract een paar minuten met een mixer door elkaar;
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en voeg en zout en kaneel toe en schep met een houten lepel er door;
-
Schep de geraspte wortels door het beslag. Hak de walnoten grof en schep ook door het beslag;
-
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Bestuif vervolgens lichtjes met zelfrijzend bakmeel of bloem;
-
Giet het beslag in de vorm en bak de carrot cake 60 minuten in de oven, laat daarna afkoelen;
-
Mix de roomkaas en boter samen met het poedersuiker door elkaar tot een egale en romige frosting. Snijd de carrot cake als hij helemaal is afgekoeld horizontaal doormidden. Verdeel ongeveer de helft van de roomkaas frosting over de onderzijde en leg de bovenzijde er weer op. Besmeer nu de bovenzijde met de rest van de roomkaas frosting.
-
Garneer de bovenzijde met een aantal halve walnoten.
​
Tip: vervang de walnoten ook eens door pecannoten. Garneer de carrot cake ook eens met kleine worteltjes van fondant.
Ingrediënten
-
5 eieren
-
300 ml zonnebloemolie
-
250 gr basterdsuiker (wit of lichtbruin)
-
2 theelepels vanille extract
-
300 gr zelfrijzend bakmeel
-
snufje zout
-
2 theelepels kaneel
-
400 gr wortelen (geraspt)
-
125 gr walnoten
-
boter om in te vetten
Topping
-
400 gr roomkaas
-
100 gr boter (kamertemperatuur)
-
Walnoten ter decoratie
-
150 gr poedersuiker
Benodigdheden
-
mixer
-
Springvorm van ca 22 - 24 cm